dissabte, 28 d’agost del 2010

Sobre el decidir

Molt agut el president Montilla en declaracions a TV3 el passat 25/8. Ell decideix cada dia, diu. Boníssim. No calen comentaris.
Parlem seriosament. Per primer cop, en les properes eleccions nacionals aquesta qüestió esdevindrà (està sent ja, de fet) essencial. Cada opció política haurà de donar resposta d’on es troba.

Si algun dia arribem a decidir, quines són les opcions possibles, ordenades des de postures unionistes a les més independentistes, que crec que ens trobarem:
  1. retrocedir en grau d’autogovern (Retornar competències. Són els que diuen ‘hem anat massa lluny’)
  2. seguir com fins ara, (o sigui, autonomisme. Ara ja sabem, gràcies al TC on és el límit)
  3. federalisme (que per algú vol dir alguna cosa, sigui quina sigui...)
  4. independència
Cal exigir que cada formació política digui clarament, sense ambigüitats quina és la seva opció. Un comentari respecte l’opció 3) federalisme: és un engany, ja que no depèn únicament de nosaltres, cal que se’ns autoritzi des d’Espanya. És important això. Les altres són factibles, la 3) no. O no només per la nostra voluntat.


El president Montilla, a més de l’acudit que encapçala aquest comentari, també diu: ‘El dret a decidir s’exerceix a les eleccions’. Dons donem-li la raó: votem massivament formacions que defensin fermament l’opció 4. 

Solidaritat Catalana per la Independència, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada