dissabte, 28 d’agost del 2010

Sobre l'endemà

Un dels temes més recurrents, i que he pogut comprovar que més preocupa quan es parla de la (cada cop més) possible independència del nostre país, és el fet que cal preparar molt bé el traspàs de ser comunitat autònoma espanyola a ser estat europeu per tal que l’impacte negatiu sigui el menor possible o no n’hi hagi. Respondre al ‘si però i l’endemà...?’ Temes com la seguretat social i les pensions preocupen a molta gent i no ens podem permetre que els ciutadans pateixin aquest canvi.

És per això que considero que durant la campanya cal que posem molt l’accent en aquests temes. Que siguin els prioritaris. Explicar com es gestionarà el país l’endemà. Com ho farem perquè els trens segueixin funcionant (si pot ser millor que fins ara, millor), com ho farem perquè els vols surtin i arribin dels nostres aeroports, com garantirem que no tindrem problemes d’energia, etc, etc i etc. En paral·lel a tenir clar com repartirem la despesa, ara sense haver-hi de descomptar el peatge amagat durant anys i anys sota la tan mal anomenada ‘solidaritat’, hem d’intentar que el dia a dia no pateixi el traspàs.

Com més puguem explicar (si en som capaços, fins el punt d’evidenciar), que el pas de comunitat autònoma a Estat pot ser un pas normal i no traumàtic i que aquest és un pas possible, podrem fer-lo desitjable al conjunt de la societat.

Cal donar seguretat i garantir que el canvi és per a millorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada